Köksal ve Erhan AGC’yi ziyaret etti

CHP Belediye Başkanı Burcu Köksal, İl Başkanı Faruk Dua Erhan’la birlikte Afyon Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı İsmail Akar’ı ziyaret ederek, görevinde başarılar diledi. Akar, görüşmede şunları söyledi: “31 Marttaki seçimlerde de hedefinize ulaşırsınız umarım. Afyon Gazeteciler Cemiyeti (AGC) olarak bu ziyaretinizden oldukça memnun ve mutluyuz. Sahadaki çalışmalarınızı yakından takip ediyoruz ve gördüğüm kadarıyla hem İl Başkanı hem de Merkez İlçe Başkanımız ve İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımızla birlikte çok geniş bir ekiple geldiniz bundan da özellikle altını çizerek söylüyorum memnuniyet duyuyoruz. Sonuçta siyaset çok önemli, halkın beklentilerini yerine getirmek için bu ülkenin kim ne derse desin Cumhuriyet Halk Partisine (CHP) ihtiyacı var. Siz de alanda sahada özellikle milletvekilliğiniz adaylığınızda itibaren çok muazzam ve önemli çalışmalar yaptınız. Bu çalışmalarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum.”

AFYON KONYA, ESKİŞEHİR VE DENİZLİ GİBİ İLLERLE YARIŞACAK
CHP Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal ise, konuşmasına gazetecilere yapılan saldırıyı kınayarak başladı, şunları söyledi: “Yeni göreviniz hayırlı uğurlu olsun başarılar diliyorum. CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı olarak bir yola çıktım. Afyonkarahisar’ı hak ettiği yere ulaştırmak için çevremizde komşu olduğumuz Konya, Eskişehir ve Denizli gibi illerle yarışır hale getirme hedefiyle yola çıktım. Afyonkarahisar’da Sivil Toplum Kuruluşlarıyla (STK), odalarla, muhtarlarla ve hemşehrilerimizle bu şehri birlikte yönetmek için yola çıktım. Afyonkarahisar Belediyesi gelirlerinin Afyonlu hemşehrilerimize harcanması için doğru yerde doğru projelere harcama yapmak için, Afyonkarahisar’ı kalkındırmak, geliştirmek her alanda en iyi şekilde tanıtımını sağlamak için aday oldum. Projelerimizi zaman zaman sizlerle paylaşıyoruz, saha ziyaretlerinde bulunuyoruz. Esnaflarımızla, vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Ev ziyaretleri ve kahvehane toplantılarıyla vatandaşlarımızın eleştirilerini, görüşlerini dinliyoruz. Yapacaklarımızı anlatıyoruz. Her şey daha güzel bir Afyonkarahisar için diyoruz ve bu memlekete artık bir kadın eli değmeli diyoruz ve Afyonkarahisar’da değişimin adı Burcu Köksal diyorum. Bir oy her şeyi değiştirir, artık Afyonkarahisar da değişimin vakti gelmiştir diye sizlerden de bu yolda desteğinizi bekliyorum.”

CHP İL BAŞKANI ERHAN AGC BAŞKANI AKAR’I KUTLADI
CHP İl Başkanı Faruk Duha Erhan ise İsmail Akar’ı tebrik etti, şu ifadelere yer verdi: “Yeni göreviniz hayırlı olsun. Basın çalışanlarına yapılan hareketten dolayı öncelikle kınıyoruz ve bir daha olmaması için elimizden ne gelirse yapıyoruz. Başkanımızla birlikte bir yola çıktık, CHP’nin adayının diğer adaylardan farkı diğerlerine görev tevdi edildi fakat bizim adayımız 3 yıldır ben bu şehre hizmet etmek istiyorum isteğiyle yola çıktı. Çok güzel dönüşler alıyoruz her yerden, belki sizde bunun farkındasınız. İnşallah bunu sonuna kadar böyle götürüp CHP belediyeciliğini Afyonkarahisar’a kazandırmak istiyoruz.”

HAKAN BEYİN YAŞADIĞI SIKINTILARI BİLİYORUM
Bu arada, AGC Yönetim Kurulu Üyesi, Afyonşehir gazetesi sahibi ve Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hakan Dilek, Köksal’a “Sanayi sitesi hakkında projeleriniz var mı” diye sordu. Köksal, şu ifadelere yer verdi: “Ben Hakan Beyin yaşadığı sıkıntıları biliyorum, belediye noktasında biraz destek değil köstek olundu. Bunların farkındayız. Birinci küçük sanayi sitesindeki esnafta şuan ki halinden memnun değil. Hizmet alamıyorlar. Doğalgaz yok, bekleme yeri yok ve özür dileyerek söylüyorum tuvalette bile büyük sıkıntılar var alt yapı yok. Yemek satan arkadaşlar buralar bir nizami olarak kapatılsa bizler sıkıntı yaşıyoruz. Bunların hepsinin çözüme kavuşturulması lazım, kentsel dönüşümün bu memlekette çözüme kavuşması lazım, ısınma gündeminin Afyonkarahisar gündemin artık çıkması lazım. Yoksullukla mücadele noktasında belediyenin elini taşın altına koyması lazım. Çözüm beklenen çok şey var, her mahalledeki sıkıntılar, her sektördeki sıkıntıları biliyoruz bunları tek tek çözeceğiz.” CHP Adayı Köksal, Hakan Dilek’in, “Başkan seçildiğiniz takdirde çalışanların maaşları 30 bin 400 lira olacak dediniz. Kaynağınız nedir” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

KALDIRIMLARI SÖK TAK YAPMAZSAN SENİN ELİNDE BİR KAYNAK OLUR
“Kaynak çok basit, bakın bisiklet yolu için harcanan bir para var. Bugünün değeri ile 35 milyon ediyordu. O yol yapıldı söküldü, bu para nerede gitti. 21 milyon Çobanlarda kuyu açılımı için para harcandı, o kuyuyu açtık ama kuyudan yararlanamıyoruz santigratı düşük. Kullansak amenna ama kullanamıyoruz, 21 milyon nerede çöp. Teleferik için 100 milyon liralık bir yanlış ihale açıldı, Sayıştay raporuna göre konuşuyorum nerde para çöp. Dün Çavuşbaş pazarındaydım, pazarı bölmüş teleferik yüzünden insanlar beddua ediyor artık o noktaya gelmişler, diyorlar ki ‘Yapılmaz buraya, bizim burada pazarı mahvetti’ diyorlar peki para nerde yok. İşte kaynak soranlara çöpe harcamazsan, sağlam parke taşını söküp yenisini yapmazsan, kaldırımları sök tak yapmazsan senin elinde bir kaynak olur. İller bankası bütün şehirlere nüfusu oranında bir ödenek gönderiyor. Partisine bakmaksızın. Birincisi bu ödeneğimiz var. İkincisi belediyenin gelirleri var siz gelen bu gelirleri ödeneği doğru yerde doğru iş için harcarsanız sıkıntı olmaz ama çöp projelere yatırırsanız parayı çarçur edersiniz. Bir rahvan at yarış yeri kuruldu, çok güzel ama kaç tane turnuva düzenledik orada ve kaç para harcadık. Bugüne kadar ben yaptım oldu ile yönetildiği için para yok deniliyor. Kentinizi seveceksiniz arkanızda kalıcı eser bırakmak isteyeceksiniz parayı doğru yerde harcayacaksınız. O zaman işçiye de hakkını verirsiniz. Bu şehre de hakkettiği hizmeti getirirsiniz, herkesi de memnun edersiniz.”

AFRAY NEREDE BANA BİR GÖSTERİN
Hakan Dilek’in son olarak “AFRAY devam edecek mi” sorusuna “AFRAY nerede bana bir gösterin” karşılığını veren Burcu Köksal, şu ifadelere yer verdi: “Tamamlandı diyorlar bu AFRAY nereye döşendi. Yer altına mı döşendi görmüyorum. Nereye döşendi hakikaten soruyorum. Ben temel açılışına gittim, temel atma töreninden sonra. AFRAY’ın temeli yok. Sonra dediler ki “Seyyar temel attık” temel yok ortada. Yarısı bitti diyorlar nerede bu AFRAY. Soruyorum görelim nerede bu proje, kimse bilmiyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

En üste çık