ASLOLAN HAKİKATİ KONUŞMAK”

Bir yerel seçim dönemi Demokrat Parti olarak arkadaşlarımızla beraber kendi mücadelemizi veriyoruz.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Afyon Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı seçilen İsmail Akar’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Uysal’a DP Afyon Belediye Başkan Adayı Hikmet Bülbül, DP İscehisar Belediye Başkan Adayı Osman Çelebi, Merkez İlçe Başkanı Mahmut Tosun, belediye ve İl Genel Meclisi üye adayları ve partililer eşlik etti. Gültekin Uysal, AGC Başkanı İsmail Akar, AGC Genel Sekreteri Hakan Dilek, Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Kılınç ve gazeteciler tarafından karşılandı.
AKAR: GAZETECİLERİN HER AN YANINDAYIZ
AGC Başkanı İsmail Akar, DP Genel Başkanı Uysal ve beraberindeki partililere hoş geldin dedikten sonra yaptığı konuşmada, AGC Yönetimi olarak, gazetecilerin 7 gün 24 saat yanlarında olmaya çalıştıklarını söyledi. Akar, şöyle devam etti: “Tekrar hoş geldiniz, ayağınıza sağlık, çok teşekkür ediyorum.

Afyon Gazeteciler Cemiyeti, malum çok öncesinden iki dernek vardı. Hem cemiyet hem gazeteciler derneği şeklinde. Onların birleşmesi sonucu ‘cemiyet’ adını aldı, birleşti.

O konuda hem Mehmet Emin Güzbey hem Mehmet Abdioğulları başkanlar fedakarlık ettiler.

Rahmetli Hacı Hakkı Özsoy, o konuda mihmandarlık etti. Şu anda 125 civarında üyemiz var. Yeni üyeler yaptıktan sonra da bu şekilde gece-gündüz demeden Afyon halkının gözü, kulağı, sesi olmak için 7 gün 24 saat çalışmalarına devam ediyor.
GEÇEN YIL ÇIKAN YASADA EKSİKSİKLER VAR
Ben cemiyetle, meslekle ilgili değerlendirme yapmak istiyorum.

Siz de mutlaka takip etmişsinizdir. Geçtiğimiz sene içerisinde internet sitelerinin resmi ilan alması konusunda bir yasa çıktı. Bu yasa oldukça zor yaptırımlar içeriyor ve bu yasanın çok zor yaptırımları var.

Afyonkarahisar’da bildiğim kadarıyla iki tanesi ancak buna uyabiliyor.

Yani sonuçta yazılı basın resmi ilan alabiliyor. İnternette de böyle bir zorluktan dolayı bundan yeterince arkadaşımız faydalanamadı. Bir başka sıkıntımız aynı şeyden televizyon ve radyolar faydalanamıyor. Afyonkarahisar’da 7 gazete, 6 radyo, birisi kuruluş aşamasında olan ulusal düzeyde 2 televizyon var.

Zorunlu ilanlar dediğimiz bakanlıkların bize dayattığı o ilanları bir de ücretsiz yayınlıyoruz

Bizim konfederasyonumuz var. Konfederasyonumuza gittiğimiz zaman da biz bunları en azından televizyon ve radyoların ücret ödenmesi taleplerimizi sürekli gündeme getirdik. Bekliyoruz, bakıyoruz.
DP ADAYI BÜLBÜL’E BAŞARILAR DİLİYORUZ
Önümüzde yerel seçimler var. Demokrat Parti’nin adayı Hikmet Bülbül’ün çıkması ve Demokrat Partililerin heyet halinde burada bulunması ve Genel Başkan olarak sizin teveccüh gösterip buraya gelmeniz bizi ziyadesiyle memnun etti. Yerel seçimlerde Demokrat Parti’ye hem Afyonkarahisar’da hem de ülke genelinde başarılar diliyoruz, teşekkür ediyoruz.”
DP Genel Başkanı Gütekin Uysal da AGC Başkanı İsmail Akar’a yeni görevinde başarılar dileyerek başladığı konuşmasında, “Bir cemiyetin sorumluluğu bayrak yarışı misali bugün sizde. Yerel basınımız önemli, köklü geçmişi olan kuruluşlarımız var.

Arkadan gelen yeni yeni yapılanmalar var.

Siz de altını çizdiniz. Hem televizyonlar, radyolar bunun ötesinde internet siteleri var ama klasik yazılı basın da hiçbir zaman kıymetini yitirmedi, bunu da korumak lazım” diye konuştu.

Uysal, “Zorluklar, ülkenin genel sıkıntılarından bağımsız değil ama mesleğe ait, mesleğe ait birtakım zorluklar da olduğu aşikar. Biz başından itibaren Basın İlan Kurumu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Anadolu Ajansı ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun özerk bir yapılanmayla beraber, bu sektörün yapılandırılmasında siyasi tercihlerin ötesinde bağımsız bir yapılanmanın gerçekleşmesi gerektiğine inandık” diye konuştu.

“Türkiye’nin demokratik bir iklime evrilebilmesi için millet adına avukatlık yapan gazetelerde yazan çizen gazeteciler, onun dışında siyasetçiler, toplum önderleri, cemiyet insanlarının önce söz hakkı teminat altına alınmalıdır ve bunun kitleler ulaşması hakkı da teminat altına alınmalıdır” diyen DP Genel Başkanı Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ama ifade ettiğim gibi özellikle son birkaç yıldır yaşadığımız çarpık ekonomik tercihlerin neticesinde bugün maliyetlerin zincirleme bir şekilde artmış olması her sektörü zorladığı gibi istihdam üzerindeki yüklerden başlayarak belirli zaruretleri yerine getiremediği takdirde Basın İlan Kurumu’ndan tanımlanmış hakları elde edememek noktasında kuruluşları da zorluyor.”
ASLOLAN HAKİKATİ KONUŞMAK, HAKİKATİ SESLENDİRMEK
Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yerel seçimler olunca nabız ister istemez biraz yükseliyor. Ama sağlıklı yapılanmalara ihtiyacımız var. Sağlıklı tartışmalara ihtiyacımız var. Açık yüreklilikle ifade etmem lazım. Kendimize doğru soruları sormanın yolu sağlıklı işleyen bir basının varlığı.

Bu şehirler özelinde de böyle, ülke genelinde de bu böyle.

Bugün Türkiye’nin doğru tartışmaları, doğru zeminde yapabildiği kanaatinde değiliz. Dayatılmış birtakım gündemler, kimlik alanlarına sıkışmış siyasi kutuplaşma alanları gerçek gündemdekileri konuşamaz hale getirir. O açıdan sizlerin sorumluluğu da bizlerin sorumluluğundadır.

Aslolan millete dair asli sorumluluğumuzdan kaynaklı olarak o hakkı tutup kaldırmak, hakikati konuşmak, hakikati seslendirmek. Ümit ederiz önümüzdeki süreçte daha fazlasıyla etkinlik hepimiz cephesinde oluşur.

Bir yerel seçim dönemi Demokrat Parti olarak arkadaşlarımızla beraber kendi mücadelemizi veriyoruz.

Öncelikle çok partili hayata geçtiğimiz günden bugüne iktidarları kavgasız, dövüşsüz değiştirebilme kabiliyeti olan bir demokratik kültüre sahibiz. Bunu sürdürmek lazım. Bu noktada gerginleştirecek hadiselere, sözlere imkan vermemek lazım. Söyleyecek sözü olan insanlar bunlara zaten tevessül etmez. Söyleyecek söz bittiği zaman ancak bu tür olayları sadece Afyonkarahisar’ımızda değil ülke çapında zaman zaman görüyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

En üste çık